Целулитот е познат како болест на современиот начин на живеење. Тој представува капсулирана масна клетка заедно со токсини, одпаден хранлив материал и вода.

Постојат два типа на целулит: едематозен – “мек“ целулит, прави задршка на течности и многу често е естрогенски зависен, а дава изглед на “валови“ на кожата; фиброзен- “цврст“ целулит е поситна форма, кога ке се напипка има форма на зрно бибер и дава изглед на “помаранџина кора“. Скоро секогаш кај секого овие два типа на целулит се застапени во комбинација со масни наслаги.

Ние секогаш правиме индивидуални пакети, водејки се според одговорот на Вашето тело. До сега за комплетно решавање на целулитот кај просечна возраст со просечно зголемена тежина ни биле потребни максимум 30 третмани. За антицелулитните третмани комбинираме масажи Уникатна детокс, Фитнес-Анти-целулитна, Мезопорација, CaVita-ција, IRF, Мадреотерапија…..

Ефективноста на нашите третмани е видлива уште при првиот третман.

За да се уверите, повелете кај нас да бесплатни консултации и - 50% за првиот третман.