Ова е механички лимфен дренажен третман. Го стимулира лимфниот систем и помага при отстранување на отпадни производи кои ја одведуваат лимфата од ткивата, се подобрува на бојата и изгледот на кожата. Машината е електрична, но електричната струја не поминува низ кожата. Овој третман е нежен, но многу ефективен и пријатен.

За повеќето луѓе вакумскиот третман е смирувачки и влегуваат во состојба на длабока релаксација. Vac пулсот се употребува откако кожата е исчистена, ексфолирана со претходно нанесени серуми или маски. Потоа, се нанесува маслото кое се масира на кожата и овозможува лизгање на Vac пулсот.

Бенефити на вакуум третман на лицето
Ја подобрува лимфната циркулација која има ефект на детоксикација.
Тоа помага да се осветли кожата со ексфолирање и намалување на мртвите клетки на површината на кожата.
Стимулира микроциркулација која носи крв во епидермалните слоеви.
Помага во клеточна регенерација на слаба, зрела или дехидрирана кожа.

Бенефити на вакуум третман на телото
Стимулира лимфна циркулација, и помага при отстранување на отпадни производи и токсини.
Ја зголемува артериската и венската циркулација на крвта, и дава подобрување на бојата на кожата.
Го подобрува метаболизамот на клетките и ја подобрува на циркулацијата на крвта, доведува кислород и хранливи материи во ткивата на кожата и отстранува отпадни производи.
Ја чисти на кожата и ги омекнува на блокадите во порите Надуеноста може да се намали поради зголемување на лимфната дренажа.

Предности на вакуумската терапија

Губење на тежина - Вакуумот создава низок атмосферски притисок, со што се зголемува снабдувањето и циркулацијата на крвта до целулитот и слоевите кои се подложни на создавање масно ткиво. Поради  зголемување на циркулацијата на крвта, мастите ќе можат да се пренесат од масните клетки во мускулите кои при нивна работа ќе може да  да се стопат. Ова зголемено снабдување со крв, исхрана на клетките и кислород во пониските слоеви од телото, додека работат мускулите, резултира со повисок метаболизам, повисока активност на клетките и побрзо согорување на маснотиите.

Редукција на целулитот - Под-атмосферскиот притисок, создаден од вакуумот, го активира не само метаболизмот на мастите, туку и лимфниот систем, кој обезбедува подобро отстранување на метаболните отпадни производи. Забрзаната циркулацијата на крвта на кожата и збогатеното снабдување со кислород, витамини, минерали и ензими дејствуваат позитивно против кожата како од кора од портокал. Долготрајните студии за жени со предиспозиција за целулит и маснотии не само што ја покажале трајноста на резултатите постигнати од вакуумската терапија, туку и како дополнителен бонус во многу случаи, ткивото во погодените области се регенерирало – со враќање на биолошкиот часовник и до 10 години наназад.

Дополнителни бенефити од вакуумот:
1. Ја подобрува циркулацијата на крвта и лимфната дренажа
2. Намален изглед на целулит
3. Зголемен метаболизам
4. Ги топи мастите побрзо
5. Промовира позитивно расположение
6. Го подобрува изгледот на телото
7. Тонира и ја измазнува кожата

Препораки за максимални резултати
Терапија од минимум 20 сесии (3 пати неделно) во текот на период од 6 недели, со цел да се "стави" метаболизмот во акција. Резултатите се генерално веќе видливи по 10 сесии (иако во некои случаи, тежината и сантиметарската загуба не можат веднаш да се појават, кожата изгледа  поглатка).